nieuws

BDG wint aanbesteding Brede School Coevorden

Architectuur

BDG Architecten Ingenieurs Zwolle heeft in combinatie met Schutte bouw & ontwikkeling, SMT bouw & vastgoed, Breman Zwolle, Pieters Bouwtechniek Zwolle en Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs de selectie voor de Brede School SOM in Coevorden gewonnen. Het gaat om een Design & Build aanbesteding voor ontwerp en realisatie van de nieuwe brede school in de wijk Poppenhare – Lootuinen in Coevorden.

BDG wint aanbesteding Brede School Coevorden

Huis voor de wijk

Het ontwerp van BDG heeft als motto ‘’t Optelhoes’, wat verwijst naar het ontwerpconcept: een huis voor de wijk waarin verschillende huizen en hun gebruikers samenkomen met hun eigen identiteit en sfeer. Het gebouw nodigt uit tot ontmoeten en samenwerken: waarmee het een inspirerende, veilige en gezonde ontmoetingsplek voor de wijk wordt.

Het alzijdige gebouw komt in een parkachtige groene omgeving. Door de afgeronde hoeken en dakoverstekken krijgt de Brede School SOM een toegankelijke uitstraling.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel