nieuws

BDG geselecteerd voor MFA Westerbork

Architectuur

Architectenbureau BDG uit Zwolle geselecteerd als architect voor het ontwerpen van de nieuwe multifunctionele accommodatie in Westerbork. Het winnende plan van BDG richt zich met name op de landschappelijke setting van de locatie en op duurzaamheid.

BDG geselecteerd voor MFA Westerbork

 

 

In het gebouw worden twee basisscholen gehuisvest in combinatie met een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, gymzaal en een jeugdhonk. Het ontwerp van BDG verenigt twee oplossingen, enerzijds krijgen alle gebruikers een eigen plek en anderzijds ontstaat er een eenheid die de synergie tussen de gebruikers versterkt. Een centraal hart verbindt de verschillende onderdelen van de verschillende gebruikers.

De opzet en de gekozen materialen zorgen ervoor dat het gebouw een samenspel vormt met haar omgeving. In de oksels van het gebouw worden de speelpleinen gerealiseerd die hierdoor geborgenheid en herkenbaarheid krijgen.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel