nieuws

Atelier 2 en G-architecten winnen publieksprijs Kerckebosch Zeist

Architectuur

Afgelopen zaterdag werden Atelier2 architecten uit Breda en G-architecten uit Delft gekozen als de twee winnaars van de ontwerpwedstrijd ‘Droomhuis Kerckebosch Zeist’. Beide winnaars ontvingen een cheque van 1500 euro.

 

 

Met 425 stemmen stond het ontwerp ‘Huis ter Duin’ van Atelier2 architecten ver bovenaan in de categorie klassieke architectuur. Het ontwerp is een eigentijdse vertaling van een klassiek thema, waarin optimaal gebruik wordt gemaakt van de zoninval. Eerder ontvingen zij een eervolle vermelding van de vakjury.

G-architecten

G-architecten ondervroeg vooraf verschillende mensen in de omgeving van Kerckebosch naar hun woonwensen. Dit werd gebruikt als input voor het ontwerp ‘LAAR’. Met 223 publieksstemmen de winnaar in de categorie moderne architectuur.

Eervolle vermeldingen

De eervolle vermeldingen van de vakjury in deze categorie gingen naar: 1898 van Ard Hoksbergen en naar Bosuil van ir. Florian von Behr. Voor moderne architectuur ging de jury vermelding naar; een plek in het bos van ASAS (arjanscheerarchitectuurstedenbouw) en Natuurlijk RIET! van negen graden architectuur, Villa Landscape en Inarchitecten.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist

Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast de villawijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 1250 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder 45 vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) op.

Tentoonstelling

De expositie van alle 18 ontwerpen, waaronder een aantal maquettes zijn de komende maanden te bezichtigen in het Informatiecentrum Kerckebosch op Graaf Lodewijklaan 15. Het Infocentrum is elke dinsdag- en donderdagmiddag geopend tussen 13:00 en 17:00 uur. In de kerstvakantie zijn er extra openingstijden op 27 december, 2 en 3 januari, tussen 10:00 en 17:00 uur.

 Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel