nieuws

Agendatip: HearUsHere audiotour

Architectuur

KijkRuimte presenteert op zaterdag 8 december de audiotour en iPhone app ‘HearUsHere’ in Amsterdam Noord. De tour is een rondleiding door de Van der Pekbuurt aan de hand van verhalen van buurtbewoners en kunstenaars. Hij duurt van drie tot zes uur ‘s middags.

Agendatip: HearUsHere audiotour

De verhalen vertellen hoe een sociale woningbouwwijk langzaam plaats moet maken voor vernieuwing en over de impact van het stedelijk herstructureringsproces op het dagelijks leven in de wijk.

De geluidsfragmenten zijn het resultaat van de kunstprojecten die de afgelopen jaren bij KijkRuimte plaatsvonden, aangevuld met nieuwe opnames die zijn gekoppeld aan een GPS locatie.

Dwalen op gehoor

Terwijl je loopt hoor je de verhalen die passen bij de plek waar je je op dat moment bevindt. Je kunt zelf de route bepalen door rond te lopen en te luisteren waar de geluiden zich bevinden. Wanneer je in de richting van een specifiek geluid loopt, gaat het volume van dat fragment automatisch omhoog.

Eigen koptelefoon

Iedereen wordt geacht zijn eigen koptelefoon mee te nemen. Er zijn koptelefoon splitters aanwezig, dus als je zelf geen iPhone hebt, kan je met iemand anders mee lopen. Na 8 december is ‘HearUsHere’ nog twee weken bij KijkRuimte te beluisteren en te zien door middel van een real-time data visualisatie. De app en audiotour blijven beschikbaar via de App Store.

De audiotour is samengesteld en ontworpen door user experience en interactie ontwerper Klasien van de Zandschulp en KijkRuimte. De ontwikkeling en technische realisatie van de iPhone app is verzorgd door Klasien in samenwerking met programmeur James Bryan Graves. Ter gelegenheid van de presentatie verzorgt sound composer Dinggoo vanaf 17:00 uur een live soundscape compositie van de geluiden die via de audiotour te beluisteren zijn.

  Reageren? mail de Redactie Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel