nieuws

Agendatip: Dutch architecture & art in Italië

Architectuur

Als je een reden nodig hebt om naar Italië af te reizen: de expositie Triggering Reality – New conditions for art and architecture in the Netherlands start in Prato op 15 december. In het Centro per l’arte contemporanea Luigi Pecci wordt werk van Nederlandse architecten naast dat van Nederlandse kunstenaars gezet, als DUS architects, ONIX, Krijn de Koning, Haas & Hahn en Atelier van Lieshout.

Agendatip: Dutch architecture & art in Italië

Op de tentoonstelling Triggering Reality – New conditions for art and architecture wordt volgens het persbericht “de realiteit van ruimte ondervraagd, onderzocht, gereproduceerd, beschouwd en bekritiseerd door kunstenaars en architecten”.

Veranderende context

In Triggering Reality worden oplossingen uit de Nederlandse beroepspraktijk gezocht voor de veranderende omstandigheden waarin Italiaanse architecten en ontwerpers moeten werken. Het is het vervolg op de expositie Holland-Italy, die het verschil in aanpak tussen de Nederlandse en Italiaanse architecten blootlegde.Nu wordt het werk van zes Nederlandse architecten en zes Nederlandse kunstenaars naast elkaar gelegd.

Door een ontmoeting tussen gerenommeerde ontwerpers en een nieuwe generatie te faciliteren, zou worden gereflecteerd op dat deel waar architectuur en artistiek onderzoek elkaar overlappen. Zo is er werk te zien van Atelier Van Lieshout, Boundary Unlimited, DUS architects, Haas & Hahn, Nicoline Van Harskamp, Anne Holtrop / Bas Princen, Wouter Klein Velderman, Krijn de Koning, NIO Architects en ONIX.

Symposium

Aan de expositie, te zien tot en met 10 maart 2013, gaat op 14 december een symposium vooraf in de Biblioteca delle Oblate aan de Via dell’Oriuolo 26 in Florence. Italiaanse spelers uit het culturele, economische, bestuurlijke en zakelijke veld discussiëren over het onderwerp en Maurice Nio, die de inrichting van het museum deed, sluit de ochtend af.

Centro per l’arte contemporanea Luigi Pecci
Viale della Repubblica 277
59100 Prato (Toscane, 20 kilometer ten noordwesten van Florence)
Italië
0574 5317

Reageer op dit artikel