nieuws

Protest tegen draaien Spuiforum

Architectuur

In Den Haag zijn meningsverschillen ontstaan over het Spuiforum. De gemeenteraad wil het ontwerp van Neutelings Riedijk een kwart slag draaien. Richard Meier en Herman Hertzberger waarschuwen dat dit ten koste zal gaan van de stedelijke inpassing.

Protest tegen draaien Spuiforum

Het Spuiforum is de beoogde nieuwbouw voor het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Als de gemeente het gebouw draait, verdwijnen het Spuiplein, de looproute richting het atrium van het Stadhuis en het zicht op de Nieuwe kerk, aldus Meier en Hertzberger in de Volkskrant.

Meier is de ontwerper van het stadhuis, Hertzberger die van het Theater aan het Spui, dat nadrukkelijk rekening houdt met de Nieuwe Kerk.

De commissies Ruimte en Samenleving vergaderen op donderdag 18 oktober over het raadsvoorstel realisatie Spuiforum.

Reageer op dit artikel