nieuws

Ontwerpprijsvraag Collaboration-S

Architectuur

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven lanceert Resysta Satelliet Meubelen de ontwerpprijsvraag Collaboration-S. De prijsvraag is een voortzetting van de acht keer eerder gehoudenSatelliet Design Challenge, die aan vernieuwing toe was.

Ontwerpprijsvraag Collaboration-S

 

 

 

In de prijsvraag wordt gezocht naar een meubelconcept, als resultaat van samenwerking tussen ontwerper, fabrikant en producent. Het idee dient te zijn uitgevoerd in Resysta.

Resysta is gemaakt van vliezen van rijstkorrels, steenzout en minerale oliën. Het oogt als hout, laat zich ook bewerken als hout, is recyclebaar en geldt daarom als een technisch en ecologisch verantwoord alternatief. Het thema van de eerste editie van Collaboration-S is Out of home.

Reizende expositie

De beste inzendingen worden opgenomen in een tentoonstelling die op diverse locaties in Nederland te zien is. De kick-off voor deze expositie is tijdens de Dutch Design Week 2013 in Eindhoven. De winnaar gaat op studiereis naar Indonesië.

Informatie

De prijsvraag is bestemd voor studenten en startenden ontwerpers. Inschrijven kan individueel of als duo. Aanmelden kan via www.collaboration-s.nl vóór 1 december 2012. Aanmelders worden vervolgens uitgenodigd voor deelname aan het Open Atelier, een eendaagse bijeenkomst om informatie en eerste ideeën uit te wisselen.

 

Reageer op dit artikel