nieuws

GMP levert Tianjin Grand Theater op

Architectuur

Na een bouwperiode van twee jaar is het Tianjin Grand Theater klaar voor gebruik. Het ontwerp van von Gerkan, Marg und Partners ligt in het zuid-oosten van Beijing in het nieuw gebouwde Cultuurpark en beslaat een oppervlakte van 85.000 vierkante meter.

GMP levert Tianjin Grand Theater op
Grand Theater, Tianjin Projektart: Wettbewerb 2009 -1. Preis Projektbeschreibung: Das Theater nimmt die Schlüsselposition des neuen Kulturparks von Tianjin ein. Die Kreisform der Dachkonstruktion korrespondiert mit der des bestehenden Naturhistorischen Museums, so dass ein architektonischer Dialog zwischen dem erdgebundenen Museum und dem scheinbar schwebenden Baukörper des Daches entsteht., Die Dualität der Elemente Erde (Naturhistorisches Museum) […]

 

 

 

De ronde vorm van de dakconstructie komt overeen met het bestaande Museum of Natural History, waardoor volgens GMP een ‘architectonische’ dialoog ontstaat tussen een aards en een zwevend ‘hemels’ volume aan beide uiteinden van het park. Aarde en hemel vormen een belangrijk onderdeel in de Chinese filosofie.

Het dak van het Grand Theater opent in de richting van het brede wateroppervlak als een open zeeschelp. Operazaal (1600 zitplaatsen), concertzaal (1200 stoelen) en de kleine multifunctionele zaal met 400 stoelen liggen als parels in deze schelp. De drie locaties staan als vrijstaande volumes op een stenen sokkel. Brede trappen verbinden de stenen basis met het verhoogde plein waardoor een podium ontstaat voor het stedelijk leven met uitzicht op het meer.

Gemotoriseerd verkeer wordt uit het gebied geweerd. In het noorden en het zuiden zijn stroken aangewezen om voetgangers af te zetten. Bushaltes liggen langs een terp aan de oostzijde van het gebouw.

  

Reageer op dit artikel