nieuws

DIY Urbanism

Architectuur

In samenwerking met MVRDV en het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB) werkt Almere sinds 2011 aan een ontwikkelstrategie voor Almere Oosterwold. In het 4300 hectare grote gebied ten oosten van Almere kunnen burgers niet alleen hun kavel, maar ook de collectieve ruimte vormgeven.

DIY Urbanism

 

 

Niets wordt vastgelegd in een masterplan. Toekomstige bewoners krijgen alleen een aantal inrichtingsprincipes mee. Deze moeten het ideaal van een organisch gegroeide, diverse, groene, sociale en zelfvoorzienende woongemeenschap veiligstellen.

Op de locatie bevinden zich wegen, boerderijen, windturbines, sloten en bossen. Hierbinnen hebben (particuliere) ontwikkelaars de vrijheid om de meest geschikte locatie te kiezen voor de door hen gewente ontwikkeling, of ze nou een woonhuis in het bos willen bouwen, een beauty farm in het graanveld, een kantoorgebouw langs de snelweg of een zorgcomplex naast de stadsboerderij. Elk initiatief wordt ontwikkeld op een kavel dat elke vorm en omvang kan hebben.

Lees het hele artikel van Beata Labuhn in d

 Stedebouw 

Geïnteresseerden moeten de projectwebsite van Almere Oosterwold in de gaten houden en voorlopig nog geduld hebben. De gemeenten Almere en Zeewolde, het RVOB en MVRDV zijn nu bezig met het aanstellen van een projectleider, die vanaf oktober 2012 de intergemeentelijke structuurvisie zal gaan opstellen. Zodra deze klaar is, waarschijnlijk voorjaar 2013, zal er een oproep voor aanmelding van belangstellende (groepen), doe-het-zelvers worden uitgebracht.

 

Reageer op dit artikel