nieuws

Bouwen met zeepbellen tijdens Museumnacht Delft

Architectuur

Vanavond kunnen bezoekers van de Delftse Museumnacht zich uitleven met zeepbellen en meebouwen aan een paviljoen dat binnen de kortste keren uit elkaar spat. Initiatiefnemer DUS Architects bedacht dat het in tijden van economische crisis wel wat creatiever kan. Met het zeepbellengebouw heb je volgens hen geen kans op een bouwstop of een failliete aannemer.

Tijdens de Museumnacht heeft DUS Architects op het Vesteplein grote stalen frames in een bakken zeepsop neergelegd. Als de bezoekers de frames optillen ontstaat een vluchtig paviljoen. Het ‘bouwen’ kan zich honderden keren herhalen waardoor steeds andere zeepbellenpaleizen ontstaan.

Daarnaast zijn tal van andere tijdelijke tentoonstellingen in leegstaande gebouwen te bezoeken. Speciaal ingevlogen is Massimo Mazzone uit Milaan. Zij tonen een interactieve situatie in hun tijdelijke atelier aan de Oude Delft. Mo Reda presenteert in de Voorstraat een interactieve performance over de Nederlandse cultuur en de verhouding tussen individu en gemeenschap. Bezoekers kunnen een echt kunstwerk mee naar huis nemen. Hiervoor moeten ze in ruil wel iets van zichzelf achterlaten.

Meer informatie

  

Reageer op dit artikel