nieuws

BDP.khandekar wint aanbesteding Düsseldorf

Architectuur

BDP.khandekar heeft de openbare aanbesteding gewonnen voor de ontwikkeling van de voormalige gevangenislocatie Düsseldorf Ulmer Höh. Het gebied, vrijgekomen door de verplaatsing van de gevangenis, bestaat uit een besloten plek midden in een levendige stedelijke omgeving met een lange geschiedenis, bijzondere gebouwen en oude bomen.

BDP.khandekar wint aanbesteding Düsseldorf

 

BDP.khandekar uit Benthuizen transformeert in het winnende plan de voormalige gevangenislocatie tot een nieuw levendig stukje stad met ruimte voor woningen in diverse segmenten en voorzieningen. Van het enorme gevangenisgebouw blijft alleen de kapel behouden. Deze vormt de entree voor de nieuwe wijk en zal een wijkcentrum huisvesten. Het oude gevangenisterrein laat zijn afdruk achter in de openbare ruimte en wordt een ontmoetingsplek voor de hele wijk.

Aan de randen van het gebied wordt de aanwezige blokkenstructuur voortgezet. Op deze manier sluit de nieuwe wijk soepel aan bij de omgeving. In het binnengebied ontstaat een groene oase waarvan alle nieuwe woningen profiteren.

 

Reageer op dit artikel