nieuws

Agendatip: Ontdek Haagse Havens

Architectuur

Voor de Haagse Havens (de binnenstedelijke bedrijventerreinen Binckhorst en Laakhaven) bestaan veel plannen waaronder ook die door de crisis zijn geschrapt. Om de kansen van het gebied te laten zien worden zaterdag 13 oktober met een boottocht en een fietstocht de resultaten van een onderzoekslaboratorium waarin onderzoek is gedaan naar een nieuwe manier van stad maken gepresenteerd.

Agendatip: Ontdek Haagse Havens

Het evenement Haagse Havens bestaat uit drie studies Hybride Kiosk, Case Study House en Autonië. In Hybride Kiosk ontwikkelen Denis Oudendijk & Sabrina Lindemann een programma dat de openbare ruimte activeert met voorzieningen, ondernemingen en activiteiten. E19 Architecten zoekt in Case Study House naar ruimte voor ‘wild wonen’ tussen de industrie. Hierin bepaalt de mate van overlast van stof, geur, geluid en gevaar het ontwerp van het huis. Hans Venhuizen toont met Autonië hoe de aanwezig autocultuur de toekomstige ontwikkelingen in het gebied kan sturen. Een fietstocht verbindt de drie studies die op locatie worden toegelicht.

De boottocht vaart langs 12 initiatieven aan het water die zichtbaar maken hoe logisch het is om het gebied ook vanuit dit perspectief te ontwikkelen. De afdeling Stedebouw en Planologie van de gemeente Den Haag schets in vier perspectieven de mogelijkheden. Erik Pasveer geeft hierna een toelichting.

Studenten van de ®MIT/TUDelft presenteren hun DNA-atlas en studenten sonologie (KABK Conservatorium) brengen de verzamelde geluiden van de Binckhorst tot leven. Visiting Critic Andreas Lang sluit de dag af met een verhaal over de stad als familiebedrijf.

Ontdek Haagse Havens is een initiatief van de gemeente Den Haag, afdeling stedebouw en planologie, Stroom Den Haag, Mobiel Projectbureau Op Trek en de afdeling MIT van TU Delft.

Reserveren voor de dag is noodzakelijk. Meer informatie www.stroom.nl

 

Reageer op dit artikel