nieuws

Maas start als supervisor Almere

Architectuur

Het Almeerse College van burgemeester en wethouders heeft stedebouwkundige Winy Maas (MVRDV) aangesteld als supervisor. Hiermee wilt de gemeente de continuïteit in de ruimtelijke ontwikkeling van Almere borgen. MVRDV ontwierp eerder de Concept Structuurvisie Almere 2.0, de Ontwikkelingsstrategie voor Almere Oosterwold en het plan voor de Floriade 2022.

Maas start als supervisor Almere

 

Maas ziet zijn rol primair als kwaliteitsbewaker, zo stelde hij in zijn inaugurele rede. Daarbij houdt hij vast aan de bestaande kwaliteiten van Almere – het riante groen/blauwe raamwerk -, en zet hij in op de ontwikkeling van Almere als een netwerkstad.

Winy Maas gaf aan dat hij kwaliteit niet van bovenaf wil dicteren: “de opgave voor ons, architecten, is om mensen te verleiden hun eigen groene droom te verwezenlijken; ik zie het Almere van de toekomst als een eindeloos veranderende plantage.” Daarmee sluit hij aan op de transitie die in 2006 in Almere is ingezet, van aanbod- naar vraaggestuurde (stedelijke) ontwikkeling.

Het supervisorschap van Winy Maas loopt in eerste instantie tot eind 2013. Eén keer per maand zullen in een wisselende setting, stadsbrede opgaven op inspirerende wijze worden besproken. De agenda en het gezelschap wisselen per keer, zodat zo veel mogelijk inzichten de revue passeren.

Bron: Gemeente Almere

 

 

Reageer op dit artikel