nieuws

Stedebouwkundig plan KCAP Bordeaux goedgekeurd

Architectuur

Het stedebouwkundig plan van KCAP Architects&Planners voor Brazza Nord, de transformatie van het waterfront in Bordeaux-Brazza, is officieel goedgekeurd door de burgemeester van Bordeaux en de Gemeente Bordeaux.

Stedebouwkundig plan KCAP Bordeaux goedgekeurd

 

Het 67 ha omvattende gebied is onderdeel van een studie voor Bastide Brazza Nord, een voormalig industriegebied van 120 ha tussen de Garonne rivier en een verlaten spoorwegterrein. Het stedebouwkundige plan van KCAP strategie combineert nieuwe gemengde stedelijke functies met hergebruik van de voormalige faciliteiten en infrastructuur. Het programma bestaat uit 600.000 m2 voor woningen, kantoren, industrie, publieke functies en nieuwe openbare ruimtes.

Onderdeel van het grotere stedelijke plan vormt ook de nieuwe brug, Bacalan Bastide. Eind 2012 realiseert deze een verbinding tussen de rechter- en de linkerkant van de rivier waardoor de relatie tussen de Brazza Nord en de rest van de stad verbetert. De nieuwe brug wordt beschouwd als belangrijke stap in de regeneratie van de omringende wijken en als ontwikkelingsimpuls voor de hele regio.

Het masterplan van KCAP Architects&Planners is in samenwerking met lokale partners Mutabilis (landschap), Ingerop Engineering, Oasiis (duurzaamheid) en BMA (programmering) ontwikkeld. De eerste bouwvergunningen worden in 2013 verwacht.

Bron: KCAP

Reageer op dit artikel