nieuws

‘Regio’s laten miljoenen euro’s liggen op bedrijventerreinen’

Architectuur

Een gemiddelde Nederlandse regio kan nog tientallen miljoenen euro’s verdienen door slimmer om te gaan met bedrijventerreinen. De mogelijkheden hiertoe bestaan onder meer uit marktconforme grondprijzen, branding van bedrijventerreinen en het beter faciliteren van ondernemers op oude terreinen.

‘Regio’s laten miljoenen euro’s liggen op bedrijventerreinen’

Ook samen nieuwbouwplannen schrappen levert gemiddeld tientallen miljoenen euro’s op. Dat meldt Stec Groep op basis van een werkcongres op 21 juni met veertig overheden en vastgoedpartijen.

Veel plannen zijn niet voldoende afgestemd op wat bedrijven willen. Zo stellen sommige gemeenten te hoge eisen aan duurzaamheid en bieden ze verkeerde kavelgroottes aan. Hierdoor wordt grond niet uitgegeven, terwijl er wel vraag is.

Lees verder op Vastgoedmarkt.nl

 Marktconforme prijzen leiden niet tot een terugval in de afzet.

Reageer op dit artikel