blog

Blog – Ghat House aan de Stille Oceaan

Architectuur

Door Jeroen Apers – Ghat House ontworpen door Max Núñez Arquitectos ligt op een terrein met een hellingshoek van 25 graden, met uitzicht op de Stille Oceaan. Het ontwerp, de structuur, de interne organisatie en de voorgestelde levensstijl in het interieur werden bepaald door de reeds bestaande voorwaarden van de topografie.

Het hellende oppervlak van het dak is evenwijdig aan de natuurlijke helling van de site en het wordt bewoond door een grote trap met ongewone proporties voor een huiselijk programma. Onder dit schuine vlak bevindt zich een diagonale binnenruimte met de verschillende programma’s van het huis. De eentonigheid van het vrije plan wordt geherdefinieerd door de helling, het creëren van een interieur topografie van verschillende niveaus met verschillende maten en hoogtes.

 

Reageer op dit artikel