blog

Blog – ‘Een fijn stukkie architectuur op een muur’

Architectuur

Dit project van AZO, Sequeira Arquitectors Associados. Zij transformeerde in hun thuisbasis Braga in Portugal een oude duiventil in de achtertuin van de opdrachtgever tot een speelhuis voor de kinderen en een douchegelegenheid voor het zwembad op de begane grond.

Blog – ‘Een fijn stukkie architectuur op een muur’

De duiventil van 54 vierkante meter is in drie minimale betonnen ‘boomhutten’ opgedeeld waarmee voor de kinderen een ruimte ontstaat waarin zij op een harmonieuze wijze in hun fantasieën en dromen kunnen opgaan.

Apers_Duiventil wordt pool annex speelhuis

Apers_Duiventil wordt pool annex speelhuis

Apers_Duiventil wordt pool annex speelhuis

Het interieur is ontdaan van overbodige elementen en is ingericht met het speelgoed van de kinderen als basis. Zij weerspiegelen de consumptiemaatschappij die we momenteel ervaren.

Apers_Duiventil wordt pool annex speelhuis

Apers_Duiventil wordt pool annex speelhuis

Apers_Duiventil wordt pool annex speelhuis
Sommige elementen zijn van de vroegere duiventil bewaard, zoals het driehoekige raam waardoor de duiven vroeger naar binnen vlogen.

Apers_Duiventil wordt pool annex speelhuis

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels