blog

Blog – Het geheime appartement bovenin de Eiffeltoren

Architectuur

Wist je dat de Eiffeltoren een klein appartement heeft in haar top? Pas sinds begin 2015 kunnen toeristen een kijkje nemen in het appartement, waarvan het bestaan enigszins in de vergetelheid was geraakt. Tijdens zijn leven echter, was Gustave Eiffel de trotse bewoner van de woning. Hij gebruikte het voor onderzoek en rustplek. Slechts bij hoge uitzondering nodigde hij gasten uit in zijn appartement. Thomas Edison was zo verguld dat hij de bijzondere plek mocht bezoeken, dat hij de bewoner een Fonograaf cadeau deed.

Blog – Het geheime appartement bovenin de Eiffeltoren

Tegenwoordig is het interieur voorzien van informatiebordjes en wassen beelden die moeten tonen hoe Gustave Eiffel ooit leefde in de woning. Jeroen Apers zocht wat originele foto’s en tekeningen op van het appartement.

Reageer op dit artikel