blog

Blog – Inside the Cloud

Architectuur

‘Of de wand nog gevuld gaat worden met boeken is me niet duidelijk, maar misschien doet dat er in het hedendaagse internettijdperk niet toe. Leeg is de wand ook een mooi element’.

Blog – Inside the Cloud

Het betreffende salescentrum ligt in de buurt van de beroemde waterstad Zhujiajiao bij Shanghai, ongeveer 50 minuten weg van het centrum. In deze rustige en natuurlijke omgeving heeft Team_BLDG de verbinding van het gebouw met de buitenruimte hersteld zoals het oorspronkelijke ontwerp voorschreef. Om dit te realiseren kozen zij voor een aluminium frame met verschillende hoogtes als architectonische verwijzing naar een ‘cloud’.

Daarnaast zorgt het frame voor een onconventionele verdeling van de verschillende lagen van de ruimte, niet alleen achter de gevel maar ook op de begane grond. Op de eerste verdieping is de gevel transparant uitgevoerd waardoor binnen, buiten wordt of andersom. 

 Inside the cloud by Team BLDG Opinie Jeroen Apers

Inside the cloud by Team BLDG Opinie Jeroen Apers 

Inside the cloud by Team BLDG Opinie Jeroen Apers 

Inside the cloud by Team BLDG Opinie Jeroen Apers 

Inside the cloud by Team BLDG Opinie Jeroen Apers 

Inside the cloud by Team BLDG Opinie Jeroen Apers 

Inside the cloud by Team BLDG Opinie Jeroen Apers 

Inside the cloud by Team BLDG Opinie Jeroen Apers 

Inside the cloud by Team BLDG Opinie Jeroen Apers 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels