blog

Atelier Bow Wow in Tokyo revisited

Architectuur

Jeroen Apers maakt beeldblogs. Hij laat zich daarbij inspireren door wat hij tegenkomt op het web. Elke vrijdag publiceren we zijn leukste blog. Deze week: Lys Villalba bezocht 15 jaar later de 70 locaties uit het boek Made in Tokyo van atelier Bow-Wow nogmaals. Ze maakte op de instagram via de account ‘Made in Tokyo Update’ een nieuwe documentatie en analyse van deze projecten.

Atelier Bow Wow in Tokyo revisited

Het moderne medium Instagram belemmert Lys Villalba niet om goede analyses te maken van het werk van Atelier Bow Wow. Als inleiding op haar onderzoek schrijft ze zelf: “Made in Tokyo’s seventy case studies are examined as urban ecologies in themselves: a mixture of buildings, infrastructures and landscapes that are evolutionary responses to the specific needs of the city. These hybrid constructions give rise to unexpected cases of symbiosis, becoming singular examples of urban coherence.”

Meer prachtige beelden en analysetekeningen zijn te vinden via de Instagram-account ‘Made in Tokyo Update’.

Reageer op dit artikel