blog

Wegdoen als het nieuwe hebben

Architectuur

Op een stoel voor mijn tent in Frankrijk lees ik het tijdschrift Psychologie van maart 2013. Het onderwerp is ‘lichter leven’. De artikelen met titels als ‘Weg met de groei-ideologie’ en ‘Bijna niets nodig’ sluiten bijna naadloos aan op de trend naar compacter en duurzamer bouwen en op de huidige onthechtingsdrift. Wegdoen is het nieuwe hebben.

Zittend in de zon, zie ik het helemaal voor me. Als ik thuiskom ga ik opnieuw op zoek naar spullen om weg te doen. Ik dagdroom over de essentie van het leven, en over hoe onze voorouders leefden in hun eenvoudige hutten en tenten. Wat is het heerlijk om in de zon te zitten mijmeren. De weg naar duurzaamheid is gelukkig zijn met minder.

 

Als ’s avonds het noodweer losbarst en de tent hevig begint te schudden, ben ik echter wat blij dat ik naast een betrouwbare tent, ook een solide woning bezit.

Reageer op dit artikel