blog

Twitter verenigt

Architectuur

Tijdens de MIMOA-rondleiding op de Dutch Design Week in Eindhoven, werd vrolijk getwitterd over architectuur. Vanwege het moordende tempo van de rondleiding bleven diepgaande discussies via de hashtag #archddw uit. Wel bleek Twitter uitstekend geschikt om een tijdelijke gemeenschap te creëren. Tijdens de borrel na afloop passeerden de verstuurde berichten nogmaals de revue, waardoor de tour werd herbeleefd en opnieuw onderwerp werd van discussie.

Twitter verenigt

Opvallende conclusie na afloop van het Twitter-event dat de redactie van de Architect tijdens de MIMOA-dag organiseerde is, dat twitteren over architectuur lastig is. Zien is één ding, het onder woorden brengen iets heel anders. Het weerhield veel mensen ervan om hun mening wereldkundig te maken via de hashtag. Dat er voor het typen van een bericht weinig tot geen tijd was, hielp helaas niet mee, dat zou een volgende keer beter kunnen. Toch passeerde menig snedig commentaar de revue, al dan niet voorzien van een snel geschoten foto.


@eve_lien: ‘Brug met eigen straatnaam’

 
@Sander_Koenen: ‘Spilcentrum: Bal op dak = punt?’

Slechts twee bezochte projecten wisten de gemoederen echt te beroeren: de Blob van Fuksas en het Spilcentrum de Bennekel door KdV architecten. Bij laatstgenoemde was vooral de ontmoeting tussen oud en nieuw onderwerp van discussie. Frappant was, dat juist over dit project het meest werd getwitterd. Doordat de rondleider voor elke groep bezoekers uitgebreid de tijd nam, was hier eindelijk de gelegenheid om rustig te kijken en een mening te formuleren.

 
@boltwater: ‘Dan die huisjes van kdv… Kinderlijk rommelig van binnen maar prima ingesloten zo. Leuk dat keuken ook kraam is!’

De Blob vormde voor alle groepen de afsluiter van de rondleiding. De geserveerde drankjes stemden de gasten wellicht wat mild in hun oordeel.


(Fotograaf: @pascal043)
@Chef2020: ‘De blob overstijgt mijn verwachtingen, de naar binnenslaande gevel heeft een verbluffend effect voor de interactie met buiten’
@boltwater: ‘Eerlijk toegegeven een blob in Eindhoven went. Helemaal als je t licht en de ruimte bovenin ervaren hebt!’

 
@eve_lien: ‘De blob. You love it or You hate it. Ik zit er inmiddels een btje tussenin. De binnenkant is toch mooi moet ik zeggen’

Tijdens de borrel die na de rondleiding was georganiseerd passeerden de tweets op groot scherm nogmaals de revue, telkens aangevuld door commentaar van de aanwezigen. Het had wel wat. Gezamenlijk werd de rondleiding nogmaals herbeleefd en besproken, terwijl ondertussen mensen berichten verstuurden over een verlate aankomst op het feest, de geserveerde hapjes, de tentoonstellingen die in de achterliggende ruimtes te zien waren enzovoorts. Het maakte de menigte die aan het feesten was een stuk minder anoniem. De berichten die de revue passeerden communiceerden duidelijk de gemene deler die de aanwezigen verenigde: een liefde voor architectuur.


@pascal043: ‘Geniaal! deurtoeter @ddw’

 

Reageer op dit artikel