artikel

Nominaties VKG Architectuurprijs 2018 bekend gemaakt

Architectuur

De jury van de VKG Architectuurprijs 2018 heeft haar nominaties bekend gemaakt. In de categorieën nieuwbouw en renovatie nomineerde ze in totaal zes projecten waarin kunststof kozijnen op innovatieve wijze zijn verwerkt en architectonisch ingezet.

Met VKG Architectuurprijs 2018 wordt binnen de opgaven van nieuwbouw en renovatie de aandacht gevestigd op het kunststof kozijn als een serieus alternatief voor kozijnmaterialen. De doelgroep bestaat uit architecten, architectenbureaus en opdrachtgevers.

Renovatie

De genomineerde projecten in de categorie renovatie zijn:

Zuringhof in Tilburg door architectenbureau De vierde Toren

Gasthuyspoort in Breda door Bedeaux de Brouwer Architecten

Transformatieproject Nassaukade in Rijswijk door Dal architecten

Nieuwbouw

De drie nominaties in de categorie nieuwbouw zijn:

Nesciohoeve in Zoetermeer door Nouwensroover architectuur

Circulair Pit Lab in Amsterdam door DOOR architecten

Urban Lofts in Zwaag door Global Architects

Samenstelling jury

De jury van de VKG Architectuurprijs 2018 bestaat uit Mark Graafland (Bureau Kroner architecten), Bart van Kampen (de Zwarte Hond), Rick Wessels (voorzitter, Biq architecten), Albert Zegelaar (VKG) en Harm Tilman (secretaris, de Architect).

VKG Architectuurdag

De winnaars van de VKG Architectuurprijs worden bekend gemaakt tijdens de VKG Architectuurdag, op 28 mei om 14:00 uur in Stadstheater De Kom in Nieuwegein. Tevens wordt de publieksprijs uitgereikt. Richard van Hooijdonk, een van de meest gevraagde trendwatcher en fururist van Nederland, is gevraagd een blik te werpen in de toekomst van de bouw.

VKG Keurmerk

De VKG Architectuurdag staat in het teken van architectuur en hoogwaardige kunststofoplossingen in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Om dit te bevorderen, heeft de VKG het VKG Keurmerk ontwikkeld dat in Nieuwegein aan de vakgemeenschap zal worden gepresenteerd.

Meld je aan

Als je aanwezig wilt zijn bij de VKG Architectuurdag, kun je je hier aanmelden

Lees ook

 

 

Reageer op dit artikel