artikel

Tussen thuiskomen en thuis zijn – Een reflectie op hospitality als streven in de stedelijke ontwikkeling

Architectuur

Tussen thuiskomen en thuis zijn – Een reflectie op hospitality als streven in de stedelijke ontwikkeling

Letterlijk betekent hospitality ‘gastvrijheid’. Dat is een positief geladen term. We roemen een land, een cultuur, een stad als het gastvrij op ons overkomt. Je wordt gezien als bezoeker en in de watten gelegd. Niet voor niets hekelen partijen die een strenger immigratiebeleid nastreven de politieke correctheid van hun tegenstanders. Niemand wil immers ongastvrij genoemd worden? De term hospitality is verbonden met ontwikkelingen in de hotellerie. Het is daarom de vraag of dit begrip ook breder inzetbaar is, zoals bij het ontwikkelen van nieuwe woningen of stadsplannen.

Verder lezen? Log in als u al een abonnement heeft, of vraag een gratis proefabonnement aan.
  • Profiteer een maand lang van alle voordelen van een abonnement
  • Ontvang elke werkdag de uitgebreide e-mailnieuwsbrief
  • Bekijk de digitale edities van het magazine en de speciale digitale magazines