artikel

Nanne de Ru: Rotterdam mag best hoger bouwen

Architectuur Premium

Nanne de Ru: Rotterdam mag best hoger bouwen

In Nederlandse steden verrijst de komende jaren veel hoogbouw. Deze verdichtingsslag is een antwoord op de forse vraag naar stedelijk wonen. Harm Tilman sprak met Nanne de Ru (Powerhouse Company) over nut en nadeel van hoogbouw in een stedelijke context. ‘De aantrekkelijkheid van stedelijk wonen is dat je midden in de samenleving woont. Met hoogbouw dien je dan ook bij te dragen aan de diversiteit van de stad.’

Nanne de Ru (Powerhouse Company): “Gemeentes verlangen niet alleen een uitspraak over wat je wilt maken maar ook wat je nog meer kunt maken aan programma. Daarom is het een goede zaak dat het programma weer een zaak wordt van een dialoog tussen ontwikkelaar en architect.”

Lees ook

Reageer op dit artikel