Studeren in stilte in monumentale Universiteitsbibliotheek Rotterdam

foto Roos Aldershof

artikel

Studeren in stilte in monumentale Universiteitsbibliotheek Rotterdam

Architectuur

Boeken verdwijnen langzaam naar de achtergrond in de Universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanwege de grote vraag naar studieplekken op campus Woudestein biedt de bibliotheek tegenwoordig ruimte aan negenhonderd studenten. Bij de renovatie van het gemeentelijk monument ging Defesche Van den Putte terug naar de basis van het gebouw. De betonnen structuur is in ere hersteld en aangevuld met een zorgvuldig ontworpen interieur dat aansluit op het ritme van het casco.

Verder lezen? Log in als u al een abonnement heeft, of vraag een gratis proefabonnement aan.
  • Profiteer een maand lang van alle voordelen van een abonnement
  • Ontvang elke werkdag de uitgebreide e-mailnieuwsbrief
  • Bekijk de digitale edities van het magazine en de speciale digitale magazines