Architecten initiëren collectieve woningbouw Overmaas Rotterdam

Overmaas

artikel

Architecten initiëren collectieve woningbouw Overmaas Rotterdam

Architectuur

Toen de woningproductie nagenoeg tot stilstand kwam als gevolg van de economische crisis, stapten drie architectenteams naar de gemeente Rotterdam om de zaak weer in beweging te krijgen. Met een ambitieuze propositie wisten ze een grondpositie te bemachtigen: meer kwaliteit voor dezelfde prijs. Het plangebied Overmaas is opgedeeld in drie deelgebieden: Overture, Overtuin en Overmaat. Elk deelgebied wordt ontwikkeld door een eigen architectenteam. Hoe richten de teams hun proces met kopers in? Wat zijn de unieke woningkwaliteiten? Welke rollen spelen ze als architect?

Verder lezen? Log in als u al een abonnement heeft, of vraag een gratis proefabonnement aan.
  • Profiteer een maand lang van alle voordelen van een abonnement
  • Ontvang elke werkdag de uitgebreide e-mailnieuwsbrief
  • Bekijk de digitale edities van het magazine en de speciale digitale magazines