Wonen aan de kust – Foto-essay Almere Duin

fotografie Rob ’t Hart

artikel

Wonen aan de kust – Foto-essay Almere Duin

Architectuur

Door fotograaf Rob ’t Hart – Direct aan het IJ-meer is een kunstmatig duinlandschap opgeworpen, naar ontwerp van ZUS. Hier woon je aan de Noordzeekust, geworteld in de klei van een ooit drooggelegde Zuiderzeepolder. In dit milieu zijn de eerste eengezinswoningen en appartementencomplexen gebouwd, verstrooid tussen de duinen, het helmgras, de schelpenpaden, de boomstammen en de afscheidingen van sloophout en duindoorn. Almere Duin spot met het beeld van de traditionele buitenwijk met tuinen en afscheidingen. De komende jaren zullen in Nederland veel woningen worden gebouwd. In Almere Duin komen er uiteindelijk 3.000, samen met een strand en scholen, winkels en horeca.

Verder lezen? Log in als u al een abonnement heeft, of vraag een gratis proefabonnement aan.
  • Profiteer een maand lang van alle voordelen van een abonnement
  • Ontvang elke werkdag de uitgebreide e-mailnieuwsbrief
  • Bekijk de digitale edities van het magazine en de speciale digitale magazines