Tentoonstelling –  Architect Peter Zumthors wereld

Foto: Markus Tretter

artikel

Tentoonstelling – Architect Peter Zumthors wereld

Architectuur

De Zwitserse architect Peter Zumthor (1943) geniet wereldfaam. In 2009 kreeg hij voor zijn oeuvre de Pritzker Architecture Prize, zowat de Nobelprijs voor architectuur. In omvang is het een klein oeuvre met projecten die een grote internationale waardering krijgen, van een thermencomplex tot een kapel hoog in de bergen. Voor de stad Bregenz aan de Bodensee ontwierp hij een gebouw voor tijdelijke exposities, het KUB. Om het twintigjarig bestaan hiervan te vieren werd Zumthor geïnviteerd. Het werd geen architectuurexpositie met maquettes en tekeningen. Het concept gaat om atmosfeer, boeken, muziek en vooral een ode aan stilte en traagheid. Met als titel ‘Dear to me’.

Verder lezen? Log in als u al een abonnement heeft, of vraag een gratis proefabonnement aan.
  • Profiteer een maand lang van alle voordelen van een abonnement
  • Ontvang elke werkdag de uitgebreide e-mailnieuwsbrief
  • Bekijk de digitale edities van het magazine en de speciale digitale magazines