Dialoog ligt aan de basis van circulair paviljoen Circl

foto Ossip van Duivenbode

artikel

Dialoog ligt aan de basis van circulair paviljoen Circl

Architectuur

Aan de Amsterdamse Zuidas opende onlangs het circulaire paviljoen Circl dat de Architekten Cie. voor ABN AMRO ontwierp. De horizontale, houten structuur valt op in een context waar hoogbouw uit beton, staal en glas de boventoon voert. De zoektocht naar circulariteit was niet vanzelfsprekend, maar werd door de Architekten Cie. zelf ingestoken. Dit bleek een grote uitdaging, want aanvankelijk wist nog niemand hoe je een zo circulair mogelijk gebouw ontwerpt.

Verder lezen? Log in als u al een abonnement heeft, of vraag een gratis proefabonnement aan.
  • Profiteer een maand lang van alle voordelen van een abonnement
  • Ontvang elke werkdag de uitgebreide e-mailnieuwsbrief
  • Bekijk de digitale edities van het magazine en de speciale digitale magazines