artikel

Boekbespreking: Material Matters – Een alternatief voor onze roofbouwmaatschappij

Architectuur

Boekbespreking: Material Matters – Een alternatief voor onze roofbouwmaatschappij

Het boek Material Matters beschrijft de overgang naar een levensvatbare economie. Het boek laat zien dat we zodra we overgaan van een lineaire naar een circulaire economie, anders naar producten en materialen kijken en een andere levenshouding aannemen aangaande bezit en de omgang met de aarde. Stapsgewijs en met de nodige historische en filosofische verwijzingen wordt de lezer geleid naar een aan Cradle to Cradle verwante levensvisie. Anders dan in de filosofie van Michael Braungart, is afval hier geen voedsel, maar behoort het tot het verleden.

Verder lezen? Log in als u al een abonnement heeft, of vraag een gratis proefabonnement aan.
  • Profiteer een maand lang van alle voordelen van een abonnement
  • Ontvang elke werkdag de uitgebreide e-mailnieuwsbrief
  • Bekijk de digitale edities van het magazine en de speciale digitale magazines