Golvend metselwerk karakteriseert CPO-studentenhuizen

Fotografie Teo Krijgsman

artikel

Golvend metselwerk karakteriseert CPO-studentenhuizen

Architectuur

Tijdens de crisis stapte Bas Pickkers met een nieuw ontwikkelmodel in de studentenwoningmarkt. Op het Veemarktterrein in Utrecht realiseerde hij met een groep investerende ouders twee keer een rij studentenhuizen, een nieuwe vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverscha(CPO ). Bureau Kroner is als architect betrokken bij de tweede ontwikkeling van vijf flexibele groepswoningen voor twaalf studenten. Hun opvallende gevelontwerp is het resultaat van een zoektocht naar evenwicht tussen eenheid en variatie.

Verder lezen? Log in als u al een abonnement heeft, of vraag een gratis proefabonnement aan.
  • Profiteer een maand lang van alle voordelen van een abonnement
  • Ontvang elke werkdag de uitgebreide e-mailnieuwsbrief
  • Bekijk de digitale edities van het magazine en de speciale digitale magazines