Politieke en culturele ruimte van Europa door Philippe Samyn and partners

Foto Quentin Olbrechts

artikel

Politieke en culturele ruimte van Europa door Philippe Samyn and partners

Architectuur

Terwijl in Brussel plannen worden gesmeed om het Paul Henri Spaak-gebouw te slopen, beter gekend als het Europees Parlement, kwam dit jaar een kwalitatieve nieuwbouw voor de Europese Raad en de Raad van de Europese Unie tot stand. Het vormt de infrastructuur voor de Europese lidstaten op ministerieel niveau en voor de topontmoetingen tussen Europese leiders. Het is een geraffineerd ontwerp waarbij de randvoorwaarden van de complexe bouwsite zijn aangewend om tot een onverwachte volumetrie te komen.

Verder lezen? Log in als u al een abonnement heeft, of vraag een gratis proefabonnement aan.
  • Profiteer een maand lang van alle voordelen van een abonnement
  • Ontvang elke werkdag de uitgebreide e-mailnieuwsbrief
  • Bekijk de digitale edities van het magazine en de speciale digitale magazines